Kreativni kritički laboratorij – prijavite se do 21. ožujka!

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE – prijavite se za nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse do 21. ožujka!

Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti realizirat će tijekom travnja 2016. godine nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse.

Rhiannon Schneiderman Photography (http://rhiannonschneiderman.tumblr.com/image/74122221418)

Rhiannon Schneiderman Photography
(Tumblr profil)

Continue reading

Promocija časopisa Treća – “Kak’ i doma, tak’ i u Saboru”

Centar za ženske studije, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, predstavio je časopis Treća ispred novinarske sobe Marije Jurić Zagorke. Promocija je obilježena čitanjem ulomaka iz broja posvećenog dvadesetoj obljetnici Centra za ženske studije te njegovanju suradnje među svim feminističkim generacijama i orijentacijama.

Promocija
Continue reading

OBR 2016: Za Valentinovo podržite svijet bez nasilja nad ženama i djevojčicama!

obr_team

Svjetska kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održava se u više od 200 zemalja, u Hrvatskoj u desetak gradova. Četvrtu godinu za redom, Centar za ženske studije u suorganizaciji s udrugama civilnog društva: Zajednice saveza osoba s invaliditetom – SOIH, Udruge žena Romkinja – Bolja budućnost, CESI, Ženske sobe, Roditelja u akciji – RODA, Centra za mirovne studije, inicijative Gdje je ovdje ljubav, Organizacije mladih Status: M, te žene iz gradskog Foruma žena SDP-a i Aktivna dva kotača priprema svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.
Continue reading