Pogledajte kako smo proslavile/i Zagorkin rođendan!

Povodom Zagorkinog rođendana u edukacijskoj igri Lov na Zagorkino blago, koju su organizirale suradnice Centra za ženske studije Ivana Delač i Vesna Kurilić, sudjelovale su tri ekipe mladih igračica i igrača. Cilj potrage za  ‘Zagorkinim tragovima po gradu’ bio je saznali što više informacija o njezinom životu i radu. Pritom su pokazali svoju kreativnost fotografirajući se s čestitkom u čast 142. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke.
Prvu nagradu odnijele su Ana Zbiljski i Martina Findrik, drugu Ivana Kalinić i Anita Sakar, a treću Matea Lukačić i Ante Markić čija fotografija je proglašena najkreativnijom.

Vile Ljiljane Marks u Memorijalnom stanu MJZ

Vile

U sklopu Ciklusa predavanja o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti, 26. veljače u 17 sati u Memorijalnom stanu MJZ, dr. sc. Ljiljana Marks, znanstvena savjetnica Instituta za etnologiju i folkloristiku održala je intrigantno predavanje o vilama: ‘Vila – nestvarna, tanka, divlja, strašna, gizdava, galantna, zla…

Pročitaj više

Promocija časopisa Treća

Pogledajte fotografije s promocije časopisa Treća, koja se održala 9. veljače u Knjižnici Božidara Ogrizovića.

Javno predavanje ‘Why Gender Studies Matters’ na Sveučilištu u Zadru

Pridružite nam se na javnom predavanju ‘Why Gender Studies Matters: Feminist Approach to Knowledge’, koje će se održati sutra, 27. siječnja, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18 sati.

Zadar_predavanje

Predavanje organizira Odjel za anglistiku, a sudjeluju Michelle Morkert (Concordia University Chicago, koordinatorica programa ženskih studija i rodnih studija), Rada Borić (direktorica Centra za ženske studije, Zagreb) te, kao moderatorica, BIljana Kašić, (Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru).