Zatvoreni Dani Marije Jurić Zagorke 2014.

on .

Ovogodišnji osmi po redu Dani Marije Jurić Zagorke otpočeli su dodjelom Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike.

Središnji događaj bio je trodnevni znanstveni skup na kojemu je tridesetak znanstvenika/ca  izlagalo na temu Intimno građanstvo – obitelj, brak, spolnost i zakon u povijesnoj i suvremenoj perspektivi.

Znanstveni skup je započeo panelom u KIC-u, na kojem su sudjelovale Ankica Čakardić, Adriana Zaharijević i Jelena Petrović.

U petak i subotu književno-znanstveni skup održan je u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana MJZ i okupio tridesetak izlagatelja/ica.

Zainteresirani građani/ke mogli su se također pridružiti performansu Ženski pozdrav Matošu, a predstavljen je i Zbornik radova s dva prošlogodišnja znanstvena skupa, te multidisciplinarni larp projekt 'Astra' temeljen na životu i radu Marije Jurić Zagorke.

Osmi po redu Dana Marije Jurić Zagorke 2014. zatvoreni su tradicionalnom Šetnjom Zagorkinim tragom po Zagrebu.

Program Dana Marije Jurić Zagorke podržavaju Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstvo kulture.

Autorice fotografija: Martina Anišić i Alina Radusin

 

Otvoreni dani Marije Jurić Zagorke 2014.

on .

Centar za ženske studije danas je konferencijom za medije predstavio program osmih po redu Dana Marije Jurić Zagorke 2014., i otvorio stalni postav u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na Dolcu 8, čiji su autori Željko Kovačić, arhitekt i Lana Kovačić, dizajnerica interijera.

Kontakt info

Centar za ženske studije
Dolac 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

telefon i fax: 01 48 72 406
e-mail: zenstud@zenstud.hr

Više o kontaktima...