Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

FAQ - općenito

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

1. Što su ženski studiji?

Ženski studiji su interdisciplinarno područje znanosti u kojemu se p(r)oučavaju i posreduju spoznaje o spolu/rodu, ženskosti, seksualnosti, identitetima i odnosima moći kao i rodna dimenziju unutar drugih znanstvenih disciplina. U zapadnome svijetu ženski studiji su akademska disciplina i /ili polje spoznaje već više od 35 godina, a kao izvor kritičke spoznaje nastali su u bitnoj povezanosti s feminističkim pokretom 60-tih godina 20. stoljeća.

Programi koji se u najširem smislu odnose na ženskostudijske sadržaje danas se na sveučilištu imenuju kao ženski studiji, ženska istraživanja, studiji o ženama, rodni studiji ili studiji roda, te feministički studiji. Ženski studiji nisu samo pristup analizi, već su i nova paradigma i model znanja.

 

2. Što je Centar za ženske studije?

Centar za ženske studije je neprofitna udruga građanki koja p(r)oučava, promiče i podupire žensku kulturu i ženska znanja putem obrazovanja, informiranja, istraživanja, izdavaštva, knjižnične djelatnosti, javnog zagovaranja politike rodne jednakosti i kulturnih događanja. Centar je prostor susreta akademskog diskursa, aktivističkog angažmana i umjetničke prakse.

 

3. Gdje se mogu nabaviti knjige i časopis Centra za ženske studije?

Knjige i časopis Centra za ženske studije mogu se nabaviti u prostorima Centra na Dolcu 8, naručiti putem e-maila na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili kupiti u knjižarama. Možete ih i posuditi u našoj knjižnici.

 

4. Pišem diplomski rad s ženskom/rodnom tematikom, kako mi možete pomoći?

Posjetite knjižnicu Centra četvrtkom, od 14.00 – 18.00 s predloženom literaturom i temom koju ste dogovorili s Vašim profesorima /cama na fakultetu. Ako trebate posebne ili dodatne informacije i usluge, primjerice pomoć pri istraživanju na određenu temu, možete dogovoriti plaćeni mentorski rad kojeg nudimo kao dio naše ponude ekspertnih usluga. O tome pošaljite Vaš upit e-mailom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

5. Je li moguće pisati za časopis Treća?

Jeste. Pratite obavijesti o prijavi radova i/ili pošaljite svoj tekst  e-mailom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

6. Mogu li se zaposliti kod vas?

Nažalost nismo u mogućnosti otvarati nova radna mjesta. Ukoliko biste željeli ostvariti suradnju na različitim projektima ili aktivnostima Centra, slobodno nam se možete obratiti.

 

7. Mogli od vas dobiti stipendiju za svoje školovanje?

Kao obrazovni centar i neprofitna organizacija, Centar za ženske studije nema mogućnosti dodjeljivanja stipendija, ali može pružiti općenite informacije o mogućnostima stipendiranja, posebno ženskostudijskih programa.

Kontakt info

Centar za ženske studije
Dolac 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

telefon i fax: 01 48 72 406
e-mail: zenstud@zenstud.hr

Više o kontaktima...