Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

FAQ - obrazovni program

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

1. Što su ženski studiji?

Ženski studiji su interdisciplinarno područje znanosti u kojemu se p(r)oučavaju i posreduju spoznaje o spolu/rodu, ženskosti, seksualnosti, identitetima i odnosima moći kao i rodna dimenziju unutar drugih znanstvenih disciplina. U zapadnome svijetu ženski studiji su akademska disciplina i /ili polje spoznaje već više od 35 godina, a kao izvor kritičke spoznaje nastali su u bitnoj povezanosti s feminističkim pokretom 60-tih godina 20. stoljeća.

Programi koji se u najširem smislu odnose na ženskostudijske sadržaje danas se na sveučilištu imenuju kao ženski studiji, ženska istraživanja, studiji o ženama, rodni studiji ili studiji roda, te feministički studiji. Ženski studiji nisu samo pristup analizi, već su i nova paradigma i model znanja.

 

2. Je li obrazovni program ženskih studija verificiran i izdaje li Centar diplome?

Obrazovni program ženskih studija nije verificiran od strane nadležnih tijela (ministarstava ili agencija), pa tako ni diplome koje Centar izdaje završenim polaznicama nisu potvrda formalnog obrazovanja.

 

3. Kada su upisi i koji su uvjeti upisa?

Upisi su, ovisno o godini, tijekom rujna ili listopada. Uvjeti upisa su završena srednja škola i navršenih osamnaest godina, provjera osnovnih spoznaja iz područja ženskih/rodnih studija te obavljen pristupni razgovor u Centru, motivacija za studijsko-istraživački rad te interes za mentorski oblik rada vezano uz oglašenu temu studija.

Kontakt info

Centar za ženske studije
Dolac 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

telefon i fax: 01 48 72 406
e-mail: zenstud@zenstud.hr

Više o kontaktima...