Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Zagorki za rođendan - Milenijska fotografija na Dolcu

on .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Centar za ženske studije, u povodu Zagorkina rođendana, 3. ožujka 2012. priprema snimanje Milenijske fotografije svih osoba koje su dobile ime prema nekom od Zagorkinih likova.

U čast Zagorki poznati šestinski crveni suncobrani bit će posloženi u obliku slova Z, simbolizirajući time slavnu spisateljicu i Zagreb.

 

 

 

  • Zovete se Gordana, Siniša, Nera, Tajana, Damir, Jadranka, Dorja, Stanko ili Stanka?
  • Dobili ste ime po nekom od Zagorkinih junakinja ili junaka?
  • Poznajete li nekoga tko je dobio ime po liku iz Zagorkinog djela?
  • Budite dijelom Milenijske fotografije!

 

Dođite na Tržnicu Dolac u subotu, 3. ožujka u 11 sati – budite dijelom Milenijske fotografije Šime Strikomana.

Zagorkini romani bili su izuzetno popularni u vrijeme njihova nastajanja. Zagorka je pažljivo birala imena svojim junakinjama i junacima: narodna, simbolična, neobična... Popularnost romana prerasla je fikciju: roditelji su rado djeci davali imena po Zagorkinim junakinjama i junacima.

Često nam posjetitelji Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke kažu da su oni, ili netko iz njihove obitelji, dobili ime po likovima Zagorkinih povijesnih romana. Tako mnoge djevojčice rođene ranih šezdesetih nose ime Gordana, a dječaci Siniša. Je li netko od vas dobio ime po nekom od Zagorkinih likova?

Vjerujemo da u svijetu ne postoji tako veliki broj ljudi koji dijele imena likova iz književnosti i to bismo rado potvrdile snimanjem Milenijske fotografije svih Gordana, Nera, Siniša i Damira.

Na taj način želimo zabilježiti privrženost Zagorki i njezinu djelu te obilježiti njezin rođendan, a vama, vašoj o obitelji i prijateljima ponuditi nezaboravni doživljaj.

Pridružite nam se!

Prijavite se na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na telefon: 091/47 00 161

Događaj podupiru: Turistička zajednica grada Zagreba i Tržnica Dolac.

 

„Tko je ona? Mislite onu bademastih očiju. To je Gordana. Čudno ime, a ljepota još čudesnija. Kakvi gusti pramovi svijetlo smeđe kose, s nekim posebnim brončanim sjajem, što se žari u svjetlosti! … Pogled joj je odviše mudar i pokazuje kao da u njenom srcu nema iskre.

A kako ste rekli da se zove? Svi je zovu Gordana. Što? Kakva je to svetica? Što ćete, ovdje u Zagrebu i čitavoj zemlji muževi i žene nose uz svetačka i nekakva čudna druga imena, kao na primjer onaj prinčev tajnik Damir.“

opis Gordane

„...Mladi kapetan stajao je pred njom kao da se ništa nije dogodilo. Njegova pojava nadvisila je Neru za čitavu glavu. Široka prsa i jaka ramena isticala se u vojničkoj odori, a čvrsti vrat nosio je ponositu lijepu glavu, punu kuštrave crne kose. Muževno lice garavo, pod oštrim nosom crnio se brk, a ispod gustih obrva gledala su dva tamna oštra oka.”

opis Siniše

Kontakt info

Centar za ženske studije
Dolac 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

telefon i fax: 01 48 72 406
e-mail: zenstud@zenstud.hr

Više o kontaktima...