Časopisi, portali, resursi

Display #
Web Link One World
OneWorld je međunarodna mreža kooperativnih centara koja predstavlja medijski online portal koji informira svjetsku javnost o ljudskim pravima i održivom razvoju. Stranica sadrži arhivu članaka o rodu i ženskim pravima.
Web Link Aletta - International Archives for the Women's Movement
Međunarodni informacijski centar i arhiva ženskih pokreta je pretraživi izvor sveobuhvatnih informacija o knjigama, periodikama, datotekama, arhivama, portalima, video materijalima, kako suvremenim i nacionalnim, tako povijesnih i međunarodnim.
Web Link Salon 21
Salon 21 je internet forum koji daje mogućnost oglašavanja i predstavljanja događanja, konferencija, radionica i seminara kao i poziva na objavljivanje članaka, izvještaja i seminara. Prije svega forum je namijenjen virtualnom diskusijama na određene teme.
Web Link Siyanda
Siyanda je elektroska datoteka odabranih materijala o rodu i razvoju širom svijeta. Predstavlja interaktivni prostor za donositelje odluka, praktičare i akademike radi razmjene ideja, iskustava i resursa u cilju integriranja rodnog aspekta u razvoj.
Web Link Research Platform Repositioning of Women’s and Gender History
Platforma je koja istražuje, revalorizira i pronalazi nova mjesta i uloge žena i roda unutar historijskih procesa i povijesti. Osnovana na Sveučilištu u Beču, ova platforma omogućava praćenje i komentiranje procesa te potiče istraživanja koja nadilaze nacionalne i druge granice. Međunarodni časopis L'HOMME Z.F.G. Europäische Zeitschrift für Feministische Geschichtswissenschaft / European Journal of Feminist History, projekt Sprache und Erinnerung in Frauentagebüchern des 20. Jahrhunderts / Language and Memory in Women’s Diaries in the 20th Century i uspostava međunarodnih mreža čine tri osnovne okosnice ove istraživačke platforme.
Web Link Vox Feminae platforma
Vox Feminae podržava i prezentira rad umjetnica, poduzetnica, građanskih inicijativa, nevladinih udruga i drugih rodno osviještenih i društveno odgovornih skupina i pojedinaca kroz internetski portal voxfeminae.net, video produkciju, video i web usluge, edukacije, savjetovanja i Vox Feminae festival.
Web Link Femmeart.blogger.ba
Informativni blog koji donosi portrete feministica i heroina u umjetnosti iz gledišta autorice bloga.
Web Link Development-Gender (BRIDGE)
Informacijski centar o integriranju rodne perspektive u razvojne politike. Na stranici se nalazi bilten, članci, istraživački materijali o rodnosti i razvoju, kao i vodič za integriranje rodnog aspekta u javnu politiku.

Kontakt info

Centar za ženske studije
Dolac 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

telefon i fax: 01 48 72 406
e-mail: zenstud@zenstud.hr

Više o kontaktima...